1980193.jpg

Niille lauantain saunavieraille tein kahville tällaisia pullia. On ollut jo tarkoituksena vähän pitemmän aikaa kokeilla tän tapaisia pullia, ja nt oli sitten ihan aihetta. Näistä tuli ihanan makuisia :) Kun leipoo pullat, kannattaa niitä painaa pellillä ihan kunnolla litteiksi, ja "avata" vähän kierteitä. Äiti opasti minua painamisen kanssa vähän, kun hän on ollut joskus leipomossa töissä, niin se osas sen sitten ihan kunnolla. Mut kyllä mä sen itekin sitten hokasin. :D Näitä tulee jotain 24 ehkä.

Tarvitset:
2½ dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

60 g voita
2 tl vaniljasokeria
kanelia
sokeria

1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sulata voi. Alusta taikinaan jauhoja ja lisää loppu vaiheessa voi. Jätä taikina lämpimään paikkaan hetkeksi kohoamaan. Sekoita täytteen voi ja vaniljasokeri kulhossa lusikalla pehmeäksi. Kaada pullataikina pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa kahteen osaan. Kaulitse sen kokoiseksi levyksi, että saat yhdestä taikinasta sitten rullattuna 12 palaa, joiden leveys on noin 2 senttiä, voit tietty itse päättää minkä kokoisia teet, jos tuo koko ei miellytä sinua. Taikina saa olla aika pitkä, että pullaan tulee kierrettä tarpeeksi. Levitä vanilja-voiseos molemmille levyille tasan. Ripottele päälle runsaalla kädellä kaneli-sokeriaseosta, jossa saa olla kanelia ihan reilusti sitten. Kääri levyt rullalle. Leikkaa paloiksi. Laita pullat pellille niin, että taitat taikinan pään pullan alle, niin se ei avaudu paistettaessa. Paina pulla sormin litteiksi, myös keskeltä, koska muuten pulla nousee uunissa liikaa ja kaatuu. Kohota pullia liinan alla tarpeeksi kauan. Voitele munalla, jonka rakenne on vatkattu rikki ja sirottele pinnalle raesokeria, tai normaalia sokeri, itse laitoin viimeistä, koska ei ollut taaskaan sitä raesokeria :) Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.