2151469.jpg

Meillä on oikeastaan aina tehty piparit tällä ohjeella - eikä suotta. Pakko sano, että tämä taikina on paras. Pidän sekä taikinan, että valmiiden piparien mausta ;) Olen kumminkin ehkä jotenkin muista poikkeava, koska minulle maistuu enemmän ne valmiit piparit, kuin raa'at. Tai sitten "vika" on itse pipareissa...

Ohje on ollut meillä kuulemma toista kymmentä vuotta. Alunperin se on leikattu jostakin naisten lehdestä, mutta en tiedä mistä, koska nykyisin ohje on liimattuna erään keittokirjamme kanteen. Resepti on myös jonkin verran kuuluisa, koska tällä ohjeella tehdään presidentin Itsenäisyyspäivänjuhlien piparkakut.

Taikinassa on sellainen huono puoli, että se on aika haurasta leipoessa, eli repeilee melko helposti. Se ei myöskään sovellu piparkakkutaloihin.

1 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl hienonnettua maustepippuria
2 tl soodaa
250 g suolattua voita
2 dl sokeria
1 muna
n. 6 ½ dl vehnäjauhoja (puolet karkeita)

Kiehauta siirappi mausteet jaa sooda. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää jäähtynyt mausteseos ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Vältä liikaa vatkaamista. Anna olla yön yli viileässä. Kauli pienissä erissä jauhotetulla pöydällä ja ota muotilla pipareita. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.