Pitkästä aikaa pääsin täytekakkua tekemään! Kyllä huomasin, että pursotettua ei oo tullu aikoihin, kun kädet meinas vähän vapista :D Lopputulokseen olin kyllä tyytyväinen ja äitikin ja vieraat tykkäs :) Kuulemma erityisesti tuo pähkinäsuklaavaahto oli hyvää, ite kun en maistanu, kun olen kesään asti herkkulakossa :'<

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria saman verran kuin munien tilavuus
vehnäjauhoja saman verran kuin munien tilavuus

Kostutus:
1 ½ dl mehua

Täyte:
2-3 dl säilykepersikoita soseutettuna
4 banaania
3 dl kuohukermaa
150 pähkinä-suklaalevitettä

Kuorrute:
150 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
25 g voita

Koristelu:
2 prk flora vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
sokerihelmiä
erilaisia pähkinöitä

Valmista ensin kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauhot varoen ja paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä pohja ja kumoa. Anna mielellään tekeytyä seuraavaan päivään ja halkaise sitten kolmeen osaan. Tee pähkinäsuklaavaahto vatkaamalla kerma ja yhdistämällä siihen pähkinä-suklaalevite. Kostuta alin kakkupohja, levitä sille puolet persikkasoseesta, siivutettua banaania ja puolet pähkinä-suklaavaahdosta. Laita toinen pohja päälle, kostuta sekin ja täytä samaan tapaan. Aseta päällimmäinen pohja päälle ja kostuta sekin. Sulata kuorrutuksen aineet kattilassa, sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Painele erilaisia pähkinöitä kuorrutteen päälle. Vaahdota kerma, värjää punaisella ja mausta vaniljakreemijauheella sekä tomusokerilla. Pursota kakun reunoille. Koristele valmis kakku sokerihelmillä.


Meille tuli äitienpäivän kunniaksi mummoni ja tätini perhe syömään. Tein ruuaksi lasagnen ja salaattia ja sitten oli vielä kahta erilaista leipää, piirakaisia ja munavoita. Ja kakkua sitten jälkkäriks :)