1882090.jpg

Tällaista cappuccinojäätelöä kokeilin tässä. Vaikka en mikään kahvin ystävä olekaan, niin tämä on todella hyvää. Melko voimakasta, mutta juuri oikealla tavalla. Äiskäkin maistoi ja sanoi että tosi hyvää oli. Resepti on otettu Jäätelö-kirjasta, mutta muutoksia tein jonkin verran. Jäätelöstä jää kolme valkuaista yli, ja niistä ainakin itse tein marenkeja tuohon koristeeksi. En laita niistä kuvaa erikseen, kun tuossa näkyy kumminkin.

Tarvitset:
1½ dl täysmaitoa
4½ dl kuohukermaa (+koristeluun)
2 rkl kahvijauhoa
3 munankeltuaista
1½ dl sokeria

kaakaojauhetta hunnutukseen
marenkeja (3 valkuaista+10 rkl sokeria)

Kaada maito ja kerma kattilaan ja lisää kahvinporot. Kiehauta ja anna hautua pienen hetken. Siivilöi esimerkiksi teesihdin läpi. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa. Vaahdon tulisi olla vaaleaa ja paksua (paksumpaa kuin normaali muna-sokerivaahto). Lisää maitoseos joukkoon hitaasti koko ajan vatkaten. Laita seos kattilaan ja hauduta 10-15 minuuttia, kunnes sakenee, itse en hirveästi sakenemista huomannut, mutta sen vartin siinä sekoittelin. Nosta levyltä ja anna jäähtyä. Laita pakastusastiaan ja pakastimeen. Kun jäätelö alkaa jäätyä reunoista, sekoita esimerkiksi haarukalla niin että jääkiteet särkyvät. Toista sekoitus muutaman kerran noin tunnin välein. Kun jäätelö on valmista eli kokonaan jäätynyt, ja aiot tarjoilla sen, annostele sitä astioihin, laita löysäksi vaahdoksi vatkattua, sokerilla maustettua kermavaahtoa pinnalle, hunnuta kaakaojauheella ja koristele marengeilla.

Marengit:
Vatkaa valkuaiset (mukana ei saa olla yhtään keltuaista) kovaksi vaahdoksi kulhossa. Lisää sokeri pikku hiljaa koko ajan vatkaten. Tee pellille leivinpaperin päälle haluamsi kokoisia/muotoisia kasoja ja paista 100 asteessa niin kauan että marengit ovat kovia. Siihen menee ainakin kaksi tuntia.