2178760.jpg

Vanhempien pyynnöstä tein tätä Tapaninpäivänä, koska se oli loppunut kaupasta jo pari päivää ennen joulua. Itse en kovin makeista tai mausteisista leivistä tykkää ja en normaalisti syö kaupan joululeipää ollenkaan, mutta tämä oli ihan hyvää minusta(kin) että söin :) Ohje oli jostain Vaasan kirjasta...

2 leipää

5 dl piimää
30 g hiivaa
½ dl siirappia
2 tl suolaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 rkl fenkolia hienonnettuna
n. 1 dl rusinoita
2 dl ruisjauhoja
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
1-2 rkl öljyä

Voiteluun:
1 rkl vettä
1 rkl siirappia

Liuota hiiva haaleaan piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet sekä ruisjauhot. Alusta joukkoon rusinat ja hiivaleipäjauhot ja lpuksi öljy. Anna kohota lämpimässä. Leivo kohonnut taikina kahdeksi leiväksi. Halutessasi voit erottaa osan taikinasta ja tehdä siitä koristeita leipiin, liimaa ne kiinni vedellä. Kohota leivät ja paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Voitele paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.