1251206780_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen tein 'pitkästä' aikaa taas jotain leipomuksia :) Tällaista tai vähän erilaista mut melkein samanlaista tehtiin joskus viime vuonna koulussa kotitaloudessa niin tein sitä nyt kotona vähän muunnellen. Ohje mulla oli siis kuitenki ihan paperilla ja se on joku Anni Helenan. Onnistuin sit käräyttämään tuon marengin tuohon pintaan, mutta peitin sen jouluisesti tomusokerilla ;) Eli jos nyt haluaa vielä lisää makeutta tähän, niin voihan sitä tuohon ripotella :D Aika makeeta on kyllä ilman sitäkin, että ei oo ehkä ihan välttämätöntä. Onneksi ei maistunu kuitenkaan palaneelta, että se oli vaan pieni kosmeettinen seikka ;) Nyt kun sienestysaikakin on käsillä niin katsokaa tästä aiheeseen liittyvä video :D

24-26 cm piirakkavuokaan

Pohja:
75 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl kanelia
(1 rkl maitoa)

Täyte:
5 dl karviaisia
1 dl sokeria
1/4 tl kanelia

Päälle:
2 valkuaista (ei yhtään keltuaista joukossa!)
3/4 dl sokeria

Voitele piirakkavuoka. Laita täytteen muut aineet paitsi kaneli kattilaan ja keittele kymmenisen minuuttia. Lisää kaneli ja jätä jäähtymään. Vaahdota pohjan voi ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan, lisää maito, jos taikina tuntuu liian murumaiselta. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja kaada täyte päälle. Laita uuniin 200 asteeseen paistumaan 25 minuutiksi. Vaahdota sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa vielä kunnes marenki on kiiltävää ja sakeaa. Ota piirakka pois uunista ja nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Pursota tai levitä marenki piirakan päälle. Paista vielä muutama minuutti, kunnes marenki on kauniin ruskeaa.