Eiliseks iltapalaks tein tämmösen piirakan. Ja oli muuten ihan hirmu hyvää! Taian ottaa kohta vähän, kun pieni sipale sitä tosiaan jäi... ;) En ole ennen parsakaalia piirakoissa tai ylipäätään leivonnaisissa käyttäny, vaikka se onkin ihan hyvänmakusta, mutta jatkossa voisi käyttää :) Nuo helmitomaatitkin oli ihan uusi juttu, mutta ostettiin kun oli kaupassa, ihanan pikkusia :)

26-28 cm piirakkavuokaan

Pohja:
125 g voita
1 iso tai 2 pientä keitettyä perunaa muussattuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl vettä

Täyte:
1 purjo
200 g pakasteparsakaalia
200 g kinkkusuikaleita
2 munaa
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
100 g juustoraastetta
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta

Pinnalle:
50 g juustoraastetta
100 g helmitomaatteja (kirsikkatomaatitkin käy)

Nypi voi, muussatut perunat ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pese ja pilko purjo ja pehmitä sitä mikrossa noin 2 minuuttia. Levitä taikinan päälle purjosilppu, sulaneet parsakaalit ja kinkkusuikaleet. Sekoita munat, kerma, vehnäjauhot, juustoraaste ja mausteet ja kaada seos vuokaan. Halkaise helmitomaatit ja asettele piirakan päälle, ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, peitä tarvittaessa pinta foliolla, jos se meinaa tummua liikaa.