Serkkuni Siiri vietti 8-vuotissynttäreitään viikko sitten ja sain olla avustamassa tarjoilujen kanssa, kun serkuillani silloin satuin majailemaan :D (Yllättävästi osaan olla paikalla juuri silloin, kun on herkkuruokia tarjolla ;>) Pizzojen ohje löytyi jostakin Valion lehtisestä. Näistä tulikin kivoja pikku herkkupaloja, joita riitti vielä seuraavaksi päiväksi uimarannalle evääksi ja juhannukseksikin naposteltavaksi.

Juhlissa oli tietenkin myös muita tarjoiluja, joista osan teki tätini ja osan minä ja toinen serkkuni Venla. Pöydästä löytyikin limpparia ja mehua, mokkapaloja, cocktail-tikkuja, mansikkatäytekakku, keksejä, poppareita, karkkia ja sipsiä. Hyvin uppos ruoka pieniin juhlijoihin (ja isompiin sivusta katsojiin!) :) Huomenissa suuntaankin sitten Helsinkiin, koska viikonloppuna TUSKA!!!11 Whiii 8) Tulen kotiin maanantaina, joten sen jälkeen vasta seuraavia päivityksiä.

40 pizzaa

Taikina:
4 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna

Täyte:
ketsuppia
jauhelihaa
kinkkua
ananasta
tomaattia
pizzamaustetta
juustoraastetta
jne.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja pieni määrä jauhoja. Alusta loput jauhot ja voisula käsin taikinaan ja jätä se lämpimään kohoamaan. Pilko sillä aikaa täytteet, mitä ikinä täytteeksi laitatkaan. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Jaa molemmat osat vielä kahteenkymmeneen osaan. Pyörittele taikinapalat pulliksi ja kauli ohuiksi. Laita kohoamaan pellille liinan alle. Täytä kohonneet pizzat ja paista 250 asteessa niin, että juusto on sulanut ja ruskettunut.