Niin tämmönen kakku tuli tosiaan lauantaina tehtyä 8) Idea lähti tästä videosta ja tästä remixistä sillon joskus ja ku mummo ja kaikki on aika kovia pilkkii, niin pitihän se tässä vielä talven kunniaks vääntää. Ohjetta otin Kinuskikissalta aika paljon ton jään kanssa. Omasta mielestäni tästä tuli aika hyvä verrattuna siihen, miten paljon onnistun yleensä kaikissa projekteissa aina munailemaan. Paitsi että toi reuna mua vähän harmittaa, kun jäi epätasaseks tuo kermavaahto, mutta puolustaudun sillä, että en mitään raappoja omista. Koristetta on väsätty monta viikkoo, sen verran iso toi kumminki oli, että piti vähän kuivatella välissä. Pursotukset tein 14 mm tähtityllalla ja ruusutyllalla. Sain ihan kivasti mieltä lämmittäviä kehuja :D Ja myös serkun isäpuolen 50 v. synttäreille sinne muutaman vuoden päähän kakkutilausta, jihuu! Muuten viikonloppu menikin sitten astetta rajummissa merkeissä mutta ei siitä sitten sen enempää. Nyt ei oo mitää vaihekuvia, mutta toivottavasti sais jotain selvää, kuin tää on tehty. Alempana on sit vielä lisää kuvia.

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria tilavuudelta saman verran kuin kananmunia
vehnäjauhoja tilavuudelta saman verran kuin kananmunia

Kostutus:
1 ½ dl Jaffaa

Sisälle:
lakkahilloa
n. 7 banaania (aika pieniä oli)

Päälle:
1 prk vaniljarahkaa
2 liivatelehteä
1 ½ rkl vettä

Vesi:
3 dl kirkasta mehua (itse laitoin päärynä-Grandia)
sinistä elintarvikeväriä
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Jää:
110 g valkosuklaata

Pursotukset:
1 prk Flora Vispiä
½ rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl tomusokeria
sinistä elintarvikeväriä

Valmista kakkupohja päivää ennen tekoa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää vehnäjauhot varovaisesti taikinaan. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan seuraavana päivänä. Laita alin pohja irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Kostuta, levitä pinnalla lakkahilloa ja sen päälle banaanilinttejä. Laita keskikerros päälle, kostuta ja täytä ja laita vielä päällin kerros päälle ja kostuta sekin. Tee vuoalle jatkot kalvosta tai leivinpaperista, jos näyttää siltä.

Laita päällisen liivatelehet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna vesi ja luiota puserrellut liivatteet siihen. Sekoita liivateliemi vaniljarahkaan ja levitä kakun päälle. Hyydytä kylmässä.

Laita veden liivatteet likoamaan, kun vaniljarahkakerros on hyytynyt. Värjää veden mehu siniseksi elintarvikevärillä. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliemi mehuun, sekoita ja kaada varoen kakun päälle. Hyydytä kylmässä.

Piirrä leivinpaperille käyttämäsi irtopohjavuoan kokoinen ympyrä. Käännä leivinpaperi toisin päin, että piirtojälki on pöytää vasten. Sulata jään valkosuklaa vesihauteessa. Levitä suklaa leivinpaperille ympyrän rajojen sisäpuolelle. Heiluttele ja nostele paperia, että suklaa tasoittuu. Laita avannon kohdalle korkki tms. pyöreä esine. Anna suklaan jähmettyä. Irrota korkki suklaasta ja paloittele haluamasi alue jäälautoiksi terävällä veitsellä. Ota kakku pois irtopohja vuoasta nyt. Asettele palaset kakun pinnalle.

Vatkaa Flora Vispi, lisää vaniljakreemijauhe ja sokeri. Värjää halutessasi sinisellä. Pursota kakun reunat. Itse pursottelin tuollaista "palmikkoa" ja reunoille noita röyhelöitä.



Ylhäältä päin.




Ukkoo vähän lähempää. Ongen tein hammastikun ympärille ja siiman langasta vaan =)




Ja haitakii vielä lähempää. Toi vesi näkkyy kivasti tuosta avannosta.