Viikonloppuna tein tätä kääretorttua. Tein tuota täytettä kaverille ystävänpäivälahjaks, piti tulla sellasia neliöitä, mutta kävi jotenkin vennamon veikosti ja se ei kovettunu. Ohje oli kyllä sellasesta kirjasarjasta, josta oikeestaan mitkään ei oo mulla onnistunu... :D Mutta ei se mitään. Hyvin se toimi tuolla kääriksen sisässäkin. Ohje on isolle pellille, joten jos teet "normaalikokoisessa" uunissa, kannattaa laskeskella määrät uudelleen 4 munan mukaan. Sokerimäärä saattaa joitain hirvittää, mutta ei ole liian imelää.

Pohja:
6 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
50 g voita
1 ½ dl maitoa
75 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
1 aprikoosi-Piltti tmv.

Päälle:
2-3 palaa valkosuklaata

Valmista täyte ensin. Laita kaikki ainekset aprikoosisosetta lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna kunnes kiehuu. Keitä vielä vähintään 10 minuuttia, niin kauan että kun tiputat seosta kylmään veteen, se ei jähmety, mutta ei myöskään liukene veteen. Laita jäähtymään ja kun se on kylmää, vatkaa vaaleaksi ja vaahtomaiseksi. Laita kylmään. Tee kääretorttupohja vatkaamalla munat ja sokeri ja lisäämällä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista taikinaa leivinpaperoidun pellin päällä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulla leivinpaperille. Irrota paperi. Kun pohja on jäähtynyt, levitä suklaavaahtoa sille ja aprikoosisose päälle. Kääri torttu rullalle. Sulata valkosuklaa koristelua varten. Laita se pieneen pussiin ja leikkaa nurkkaan aukko. Pursottele tortun päälle ja anna suklaan jähmettyä.