2021497.jpg

Tätä oon syöny aikaisemmin vain kaksi kertaa tädin luona, missä oli erityisen hyvää. No, eilempä sitten kysyin häneltä tekstarilla reseptiä, koska lupasin äidille tehdä tätä tänään. Vastaus oli seuraavan lainen: "Moikka, Noora! Se ohje on kyllä "liiankin" helppo, lisään nimittäin ruskistetun jauhelihan sekaan vain valmiin "kaupan tädin" bolognesekastikkeen. Yleensä Dolmioo :D" Se siitä siis. Piti etsiskellä itse jostain resepti, vaikka niin hyvää se kaupan kastikeesta valmistettukin on, että ihan hyvin olisin voinut sitäkin tehdä, mutta itse on mukava kumminkin näperrellä, eli tein sitten ite. Maku oli kyllä oikein hyvä, en oikein tiiä, että miltä "oikean" pitäisi maistua, mutta tässä minun versioni. Otin joltain nettisivulta ja muokkasin vähäsen.

Tarvitset:
1-2 rkl ruokaöljyä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 porkkana
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 rkl mietoa chilikastiketta
3 rkl ketsuppia
370 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
jauhettua mustapippuria
suolaa

Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha yhtä aikaa öljyssä paistinpannulla. Raasta kuorittu ja pesty porkkana, lisää raaste liha-sipuliseoksen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, sekoita lihaan ja lisää sitten vesi. Mausta chilikastikkeella ja ketsupilla. Lisää tomaattimurska ja suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Tarjoile spagetin kanssa.