2062804.jpg

Yhestä Leivonnaiset-kirjasta löytyi ohje donitseihin, joita ei olisi ehkä koskaan pitänyt kokeilla... Taikinaa oli todella vaikeaa leipoa ja se repeili kattilaan nostettaessa, että melkein hermoromahduksen partaalla olin. Kirjan ohje oli kyllä mielestäni hieman puutteellinen. Mutta jos joku haluaa kokeilla, niin siitä vaan. Makua en todellakaan moiti, se oli oikein hyvä ja säilyvät pehmeänä paljon pidempään kuin munkit. Mutta kannattaa olla valmis siivoamaan keittiöstä suurta sotkua näitten jälkeen...

Tarvitset:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
50 g voita
2 dl maitoa
rypsiöljyä paistamiseen

Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitruunan kuori, maito ja sulatettu voi. Vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 10 minuuttia. Levitä pöydälle reilusti jauhoja ja taputtele takina noin 1½ sentin paksuiseksi levyksi. Kuumenna kattilassa öljy (ainakin 1½ cm kattilaan). Ota taikinasta juomalasilla pyörylöitä ja paina keskelle reikä korkilla, pyöreällä muotilla tms. Laita rasvaan paistumaan ja paista ruskeaksi molemmilta puolilta. Valuta talouspaperin päällä ja sokeroi tomusokerilla valmiit donitsit.

Sitten kaveri tuli vielä illalla meille, saatiin kunnon naurut (ainakin puol tuntia) yhen donitsin kustannuksella... xD

2062824.jpg

2062826.jpg

Jäikö torttu tuoliin?