1868876.jpg

Mummolassa tein näitä ja ihan tosi hyviä oli. Samalla tuli harjoteltua vähän pursottelemista, viimeks oon pursottanu keväällä, kun kouluun piti tehdä kakkuja. No nämä onnistu kyllä oikeastaan paremmin, kuin mitä odotin, paitsi että oli ihan jumalattoman kuuma sisällä, niin kermavaahto meinas vähän lörähtää. Täytteessä kannattaa käyttää ihan oikeaa voita, eikä mitään margariinia. Ohje on itse keksimäni.

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pss Blåband vaniljakastikeaineksia
2½ dl maitoa
75 g voita
1 prk säilykepersikoita

Päällinen:
n. 2 dl marjoja
2dl kuohukermaa

Valmista pohja kuten kääretorttupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa enää vain vähän. Paista 225 asteessa sen aikaa, että pohja on kauniin ruskea. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa pohja kahtia, kun se on jäähtynyt. Soseuta persikat (ilman lientä) haarukalla, pieniä sattumia saa jäädä. Tee myös vaniljakreemi. Vatkaa maito ja vaniljakastikejauhot paksuksi vaahdoksi. Vatkaa sitten huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää vaniljatahma siihen pienissä erissä. Vatkaa huolellisesti sekaisin. Levitä persikkasose toiselle pohjan puolikkaalla ja levitä vaniljakreemi siihen päälle. Paina toinen pohja päälle. Leikkaa leivoksiksi ja pursota reunuksille, tai minne nyt ikinä itse haluatkaan, vaahdotettua ja sokerilla maustettua kermavaahtoa. Laita pursotusten keskelle marjoja.