1937133.jpg

Oon tehny näitä joskus pienempänä ja muistan, että oli hyviä. Tein näitä nyt sit perjantaina itelleni aamupalaksi, kun meikllä oli taksvärkkipäivä. Hyviä nää oli edelleenkin :) Ei niin rapeita, kuin letut, mutta paksumpia, vähän niin kuin pannukakkua letun muodossa. Kuva ei ole mikään kovin kaunis, mutta hyvän makusia ne on kumminkin ;)

 

Tarvitset:
2 kananmunaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5-6 dl maitoa
3 rkl voisulaa + paistamiseen voita

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää sokeri, suola ja puolet maidosta, sekoita tasaiseksi. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja voisula. Paista pannukakut heti, koska leivinjauhe alkaa toimia heti, kun se lisätään nesteeseen. Kuumenna lettupannu. Sulata jokaiseen lettupannun syvennykseen pieni nokare voita. Annostele taikinaa kauhalla syvennyksiin ja paista, kunnes alapuoli on ruskea. Käännä ja paista toinenkin puoli. Tarjoile esimerkiksi hillon, kermavaahdon, banaanin, siirapin tms. kanssa.