1947672.jpg

Tein sunnuntaina pullaa pitkästä aikaa. Tuli kyllä tosi hyviä. Meillä ei ollut yhtään kananmunia jotenka voitelin pullat vahvalla sokerivedellä. Eikä ollut myöskään raesokeria, eli laitoin tavallista sokeria.

Tarvitset:
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1½ tl suolaa
(1 kananmuna)
2 tl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita
voiteluun kananmunaa

Korvapuusteihin:
kanelia
sokeria
sulatettua voita
raesokeria

Voisilmäpulliin:
sokeria
voita

Pullapitkoon:
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mukaan sokeri, suola, kardemumma ja mahdollisesti kananmuna, se ei ole kuitenkaan mitenkään välttämätön. Ala lisäillä jauhoja pikku hiljaa. Kun taikina alkaa tuntua sopivalta alustettavaksi, ala alustaa. Sulata voi. Lisää voita vähän kerrallaan ja alusta samalla taikinaan lisää jauhoja. Kun taikina alkaa tuntua sopivalta, alusta vielä vähän ja jätä taikina sitten hetkeksi kohoamaan. Kun taikina on vähän kohonnut, kaada se kevyesti jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa sen verran, että saat ilmakuplat siitä pois. Tee haluamasi muotoisia pullia. Korvapuustit: Kaulitse taikina levyksi, voitele voisulalla ja ripota päälle kanelia ja sokeri. Kääri rullalle ja leikkaa siitä vinottain paloja, jotka muotoilet korvapuusteiksi. Voisilmäpullat: Tee pyöreitä pullia, paina kohotettuihin pulliin sormella reikä ja laita sinne nokare voita ja sokeria. Pitko: Tee letti kolmella, neljällä tai viidellä säikeellä. Kohota pullat liinan alla. Voitele ja paista pienemmät 225 asteessa ja pitkot 200 asteessa.