2182485.jpg

Joulun aikaan tuli tosiaan tehtyä vaikka mitä. Koska oli vähän tylsää, ku kaikki oli jossai muualla... Eli kokeilin näitä marmeladeja, joiden ohje on Iki-ihanat karamellit kirjasta. Sovellettavahan sitä oli, kerta ohjeen mukaan tuli käyttää aromia, joita minulla ei ole käytettävissä. Eli pistin ihan vaan mehua sitten. Mehun pitää olla niin vahvaa, että sitä ei voisi juoda oikeasti, maku laimenee jonkun verran. Tykkäsin näistä kyllä itse kovasti ja samoin perhe, seuraavana aamuna piti sitten jo "tapella" kuka sai viimeisen :D Rakeenteelta lähes samanlaista kuin esim. vihreät kuulat. Sokeri pysyi pinnalla hyvin eikä ollut seuraavanakaan päivänä sulanut juuri ollenkaan. Ainoana huonona puolena pidän marmeladin tahmaisuutta, sitä oli aika hankalaa leikata palasiksi. Kuva on vähän pyllystä...

1 dl sokeria
1 1/4 dl vahvaa ja vähäsokerista mustaherukkamehua
3 liivatelehteä
1 rkl vettä
tippa ruokaöljyä

Sekoita kattilassa sokeri ja mustaherukkamehu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keittele sokeri-mehuseosta niin kauan, että seos saavuttaa 122 asteen lämpötilan/kuula-asteen eli kylmään veteen tipautetusta pisarasta voi muotoilla sormissa pehmeän pallon. Kuumenna vesi ja sulata puserrellut liivatteet siihen. Lisää mustaherukka-sokeriliemeen ja sekoita hyvin. Anna lämpötilan laskea, liian kuuma sokeriliemi tarttuu muottiin helposti kiinni. Voitele sillä aikaa pakastusrasia tai muu pieni astia öljyllä. Kaada marmeladiseos astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Pistä sitten noin tunniksi pakkaseen. Irrota marmeladi rasiasta veistä apuna käyttäen ja leikkaa veitsellä tai saksilla haluamasi muotoisiksi paloiksi. Kierrittele marmeladit sokerissa.