Pääsiäisen seutuun tein ihan ensimmäisen voileipäkakkuni ikinä! Ohjetta otin täältä, mutta en kuitenkaan ihan ohjeen mukaan tehnyt. Vaikka tää oli mun ensimmäinen voileipäkakku, niin onnistu kyllä tosi hyvin! Tykkäsin ite kovasti ja vieraatkin santsas monta kertaa :D Lisäks laitettiin tätä mummolle, kun kakku tosiaan oli aika kookas ja hänkin tykkäs :) Eli uskallan tehä toisenkin kerran! :D

27 palaa täysjyväpaahtoleipää

Kostutus:
1 ½ - 2 dl maitoa (alkup. ohjeessa 2½ dl kostuketta, mutta minusta vähemmälläkin tuli riittävän kosteaa)

Kinkkutäyte:
200 g palvikinkkua
1 ½ maustekurkkua
100 g purjoa
200 g Viola Afrikan paprika-tuorejuustoa (tai muuta samantapaista)
200 g ranskankermaa
2 tl sinappia

Meetvurstitäyte:
150 g meetvurstia
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa

Kuorrutus ja koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl maitoa
1 ruukku salaattia
½ rasiaa tummia rypäleitä
200 g palvikinkkua
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Pilko kinkku, maustekurkku ja purjo ja yhdistä ranskankerman, paprikatuorejuuston ja sinapin kanssa. Pilko toiseen astiaan meetvursti ja paprika ja sekoita ruohosipulituorejuuston ja ranskankerman kanssa. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele yhdeksän leipää tarjoiluastialle 3x3. Kostuta maidolla ja levitä toinen täytteistä. Asettele päälle uusi leipäkerros, kostuta ja täytä toisella täytteellä. Asettele loput leivät päälle ja kostuta nekin. Suojaa kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna olla kylmässä seuraavaan päivään. Ohenna tuorejuusto maidolla koristelua varten. Levitä kakun pinnalle ja reunoille. Painele juustoraastetta kakun reunoille. Koristele päällysosa halkaistuilla ja rullatuilla kinkkusiivuilla, salaatilla, halkaistuilla rypäleillä ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.