1968182.jpg

Mulla on jo pitkään ollu meininki kokeilla porkkanakakkua ja tänään tein sitä sitten heti koulun jälkeen. Ohje on Penninvenyttäjän keittokirjasta, mutta muutin sitä aika paljon, koska ohje olis ollut liian iso meiän yhteen vuokaan, missä tän tein. Lopputulos oli hyvänmakuinen ja itse kakusta tuli aika muhkea :D Ei tää mun mikään kovin kaunis ole, mutta hyvää se oli jokatapauksessa.

Tarvitset:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
5 1/4 dl karkeita vehnäjauhoja
1 1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
1 1/3 tl kanelia
250 g voita sulatettuna
250 g porkkanoita
100 g ananasmurskaa

75 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
mantelirouhetta

Raasta porkkanat ja sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, sulatettu voi ja porkkanaraaste sekä ananasmurska. Kaada taikina korkeareunaiseen uunivuokaan tai -peltiin ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä kypsä kakku kunnolla. Valmista kuorrute. Pehmitä voi yhdessä tomusokerin kanssa kulhossa lusikan avulla. Lisää juusto ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Koristele mantelirouheella.