keskiviikko, 1. syyskuu 2010

Tiedotuksia vielä...

Olen pitänyt uutta blogiani jo parisen viikkoa, ja tänne edelleen tulee kommenttia uudesta osoitteesta :) Alkaa olla minun kuitenkin aika heittää hyvästit tälle blogille kokonaan, eli jos haluat uuden blogin osoitteen, laitappa sähköpostiviesti osoitteeseen sokeriaaa [a] gmail.com (välit pois ja tuo hakasulkusörvellys korvataan @-merkillä). Ihanaa muuten huomata, kuinka paljon teitä lukijoita onkaan! Kun vielä jokainen jättäisi merkkiä itsestään... ;)

perjantai, 13. elokuu 2010

Uusi blogi avattu!

Eli uusi blogini on nyt tehty - tähän  vanhaan en tosiaan enää päivittele. Jos haluat tietää uuden blogini osoitteen, niin kommentoi tähän, niin käyn joko kertomassa sen sinun blogiisi kommentilla tai jätä blogiton kommentti sähköpostilla varustettuna, niin laitan osoitteen sähköpostiisi. Omista syistäni en halua linkittää sitä suoraan tähän. Hyvää alkavaa syksyä! ♥ : Noora

torstai, 12. elokuu 2010

On aika hiljaa kiittää...

Tämän lorun loppu on nimittäin tässä. Eli lopetan blogini, koska kyllästyin sen nimeen, ulkoasuun, vuodatukseen, vanhoihin kirjoituksiini, kaikkeen. MUTTA bloggausta en lopeta, vaan siirryn bloggerin puolelle! =) Eli näemme siellä, kunhan saan uuden blogini kuntoon :)

maanantai, 2. elokuu 2010

Mustikkajuustokakku

Viikonloppuna haluttiin herkutella ja kun mustikka-aikakin alkaa olla käsillä, niin leipaisin tällaisen kaakun. Tarjoiltiin tämä vadelmasoseen kanssa, vaikka mansikka olisi varmaan käynyt paremmin tämän kanssa, tai ei välttämättä tarvitse mitään, koska tuossa on nuo mustikat. Joka tapauksessa ihanaa ja mustikkaista <3

24 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voita
1 kananmuna
½ dl kylmää vettä

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl mustikoita

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja pilko kylmä voi joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella murumaiseksi. Sekoita kananmuna ja vesi keskenään ja sekoita nopeasti taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Valmista täyte sekoittamalla kaikki mustikoita lukuun ottamatta. Levitä osa täytteestä vuokaan taikinan päälle, ripottele mustikoita ja laita taas täytettä. Tee muutama tällainen kerros. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

keskiviikko, 28. heinäkuu 2010

Minttu-suklaakakku

Tällaista syötiin myös edellisen postauksen merkeissä. Oli ihanaa, olen apinoinut taas kerran mun lempparikahvilan kakkua ja melkein samanlaista tästä tulikin :) Tekovaiheessa oli kakun kanssa hieman ongelmia, se nimittäin ilmeisesti kakkukuvun sisältä tullessaan näytti tältä:

Onneksi ei vaikuta makuun, vaikka kyllä ärsyttikin. Nyt mulla ei taida olla enää mitään herkkuja varastossa postausta odottamasta ja en usko, että vähään aikaan jaksan leipoa, koska eräs mun kaveri nukkui pois eilen aamulla :( Ei jotenkin innosta tuo leipominen. R.I.P ♥ Iso on ikävä :'(

20 cm vuokaan

Pohja:
175 g voita
1 3/4 dl sokeria
3 munaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
1 ½ dl maitoa

Kostutus:
1 ½ dl kahvia

Täyte:
n. 2 dl vadelmahilloa
3 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
5 rkl tomusokeria
1 ½ dl marianne-crushia

Kuorrutus:
150 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
1 rkl voita
ranskanpastilleja

Valmista pohja ensin. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä voimakkaasti vatkaten. Sulata maito ja suklaa yhteen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen suklaamaidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa 60-70 minuuttia. Kumoa valmis kakku ja anna jäähtyä täysin. Halkaise kolmeen osaan. Tee täyte vaahdottamalla kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja marianne-crush. Kostuta alin pohja kahvilla, levitä puolet vadelmahillosta ja täytteestä. Laita keskikerros päälle, kostuta ja täytä samoin. Laita päällimmäinen pohja päälle ja kostuta sekin. Tee kuorrutus sulattamalla suklaa, kerma ja voi yhteen. Kaada kakun päälle ja koristele ranskanpastilleilla.