Kesäloma on mitä parhainta aikaa kokkailulle ja varsinkin uusien juttujen kokeiluun! Nyt kun raparperit kukoistaa, niin päätin tekaista jäätelöä lämpimiä päiviä varten, jos niitäkin nyt sitten tulis... :D Kuten oon ennenkin tainnut hehkuttaa, niin Ben&Jerry's -jäätelöt on mun suurinta herkkua ja tämä taas vähän muistuttaa niitä, koska isoja sattumia on mukana. Joka tapauksessa äsken tätä maisteltiin, ja kyllä voin sanoo, että onnistunut kokeilu oli!

Raparperihilloke:
5 dl raparperipaloja
½ dl sokeria
1 rkl vettä

Jäätelö:
3 keltuaista
3/4 dl sokeria
3 dl täysmaitoa
1 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
125 g vaniljafudgeja (irtokarkkihyllystä)

Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos muuttuu nestemmäisemmäksi ja alkaa kiehua. Keittele, kunnes raparperit pehmenevät. Anna jäähtyä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää täysmaito ja siirrä seos sitten kattilaan. Kuumenna noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu, mutta varo, ettei seos pääse kiehahtamaan. Jätä jäähtymään ainakin tunniksi. Lisää kylmään seokseen vaniljasokeri. Vaahdota kuohukerma ja yhdistä se munaseokseen. Laita seos jäätelökoneeseen ja toimi koneen ohjeiden mukaisesti. (Vaihtoehtoisesti laita seos pakastusrasiaan pakkaseen ja sekoittelen noin tunnin välein, että jääkiteet rikkoutuvat.) Kuutioi vaniljafudgepalat. Kun jäätelöseos on ollut koneessa niin, että se alkaa jähmettyä, on aika siirtää se pakastusrasiaan. Sekoita siihen raparperihilloke. Laita jäätelöseosta ja fudgepaloja kerroksittain rasiaan ja laita pakastimeen. Anna jäätyä kokonaan.

Keksikupit:
1 3/4 dl kaurahiutaleita
1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1/4 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita
1 rkl maitoa
2 rkl siirappia

Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja lisää nestemäiset. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pelleille leivinpaperin päälle kahdeksaksi keoksi, 4 kekoa/pelti. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, tai kunnes lastut ovat ruskettuneet sekä keskeltä, että reunoilta. Vahdi uunia tarkkaan, koska lastut palavat herkästi (nimimerkillä kokemusta on!). Siirrä paistuneet pikkuleivät lastan avulla ylösalaisin käännettyjen juomalasien päälle ja anna jäähtyä. Tarjoile jäätelö näin muodostuneista kupeista.