Multa yksi mokkapalaohje jo blogista löytyy, mutta laitan nyt tämän hieman erilaisenkin version, koska tässä on erilainen kuorrute. Pohja on sama, koska minusta se on paras mokkapalapohjaohje mihin olen törmännyt, sillä pohjasta tulee kuohkea, pehmyt ja ei liian makea. Minusta tämän ohjeen versio kuorrutteesta on parempi, koska se on suussasulavampi ja helpompi leikata. Koristeluun käytin tällä kerralla noita isoja vaahtokarkkeja, kun meillä oli niitä kaapissa puolen kilon pussi :D

20 palaa

Pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita sulatettuna
1 ½ dl maitoa

Kuorrute:
4 ½ dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
60 g voita sulatettuna
3 rkl vahvaa kahvia

Koristelu:
sokerihelmiäisiä ja sydänvaahtokarkkeja (tai nomparellejä, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta....)

Vaahdota pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne, maito ja voisula vuorotellen taikinaan. Hämmennä varovasti sekaisin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun neliskanttiseen uunivuokaan. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin. Pohjan jäähdyttyä valmista kuorrute. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Kaada sekaan jäähtyneet kahvi ja voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute veitsellä pohjan päälle, koristele ja leikkaa paloiksi.