En muista, oonko joskus maininnu, mutta rakastan Risifrutteja, eli siis niitä kaupan välipalahommeleita, missä on riisivanukasta ja hilloo. Oon mietiskelly, että mitenköhän niitä vois tehä ite ja päätin tänään olla rohkee ja yrittää! :D Äiti kun oli aamulla keittäny riisipuurookin, niin tää oli ihan nopee juttu siis :) Eihän tästä tietenkään ihan samanmakuista tullu, kun siitä kaupan, mutta ei yhtään hullumpaa kuitenkaan! Kannattaa kokeilla, jos nuista Risifruteista tykkäät! Sitten tähän loppuu tiedotus kaikille äideille (ja miksei isillekin) :D Nimittäin jos sinun nyt hirveesti tekiskin mieli mennä käpälöimään lapsesi omaisuutta niin ÄLÄ KUITENKAAN TEE SITÄ! Tuo oma rakas äitimamma tuli meinaan aamulla tuohon tälleen että "minä vähän näitä sinun housuja siistin". Kädessä sillä oli mun farkut, jotka olin ihan ite suurella tuskalla ja vaivalla kuluttanu, vaalentanu ja repiny. Ja tää yks sitten oli ne kaikki roikkuvat langanpätkät leikannu, eli nää housut on nyt niinkin hienot, että niissä on sellasia alastomia reikiä lahkeet täynnä - ei oo hienot. Voin sanoo, että ottakaa tästä nyt opiksi kaikki, jos ette halua lapsenne vihoja niskoihinne, minä ainakin olin AIKA vihanen tuon jälkeen.

8 annosta

Vaniljakastike:
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 rkl maissijauhoja
4 ½ dl punaista maitoa
2 tl vaniljasokeria

Vaniljariisi:
6 dl riisipuuroa
4 dl vaniljakastiketta (yllä ohje)
sokeria

Kauramurut:
50 g voita
3 rkl siirappia
2 ½ dl kaurahiutaleita

5 dl vadelmia
kanelia

Valmista ensin vaniljakastike. Vatkaa munan rakenne rikki, lisää sokeri, maissijauhot ja maito. Kuumenna koko ajan hämmentäen ja keitä noin viiden minuutin ajan. Anna jäähtyä ja lisää vaniljasokeri. Valmista seuraavaksi kauramurut. Sulata voi ja siirappi ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa niin, että saavat vähän väriä, eli noin viitisen minuuttia. Erota vaniljakastikkeesta tarvittava määrä ja sekoita se riisipuuroon. Lisää sokeria tarvittaessa, mutta ota huomioon, että kauramurut ovat aika makeita. Kokoa maljat laittamalla annosastioihin vadelmia, vaniljariisiä ja kauramuruja päällekkäin. Ripsauta pinnalle aavistus kanelia.