Tämän kakun tein perjantaina. Oli kyllä tosi hyvää, mutta aika makeaa (mutta liian makeaahan ei varmaan koskaan voi olla) ;) Kakku oli aika pehmeä, joten laitoin ohjeeseen tuon liivatteiden määrän, että voi itse valita haluaako pehmeää vai hieman kovempaa. Kuvassa pursotukset näyttää vähän vaaleanpunaisilta mutta ne on kyllä ihan valkoiset. Nyt on koeviikko ohi ja huomenna onki jo uutta jaksoa, minulla alkaa uusi aine, espanja :)

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
175 g digestive-keksejä
50 g voita

Täyte:
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g minttutäytesuklaata (esim. Panda)
1-2 rkl kiehuvaa kahvia
4-5 liivatelehteä

Koristelu:
2 palaa tummaa suklaata
sokerihelmiä
½ prk Flora Vispiä
1 tl tomusokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta

Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksimurska voisulaan. Painele tiiviisti vuoan pohjalle. Vaahdota täytteen kerma ja laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuustoon sokeri ja vaniljasokeri. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Kun suklaan täyte sulaa, suklaa saattaa hieman "paksuuntua", mutta älä säikähdä. Sekoita suklaasula tuorejuusto-sokeriseokseen. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan kahviin. Sekoita liivateliemi tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto ja levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli. Sulata koristeluun tuleva suklaa ja laita se pussiin, jonka nurkkaan leikkaat pienen reiän. Spritsaile sillä kakun pintaan kuvioita. Ripottele päälle sokerihelmiä. Vaahdota Flora Vispi ja mausta vaniljakreemijauheella ja tomusokerilla. Purosta kakun reunat.