1249915711_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huh huh, vihdoin ja viimein saan tämänkin reseptin tänne! Tein tämän sorbetin jo ennen kun kesäloma alkoi ja vikana kesälomapäivänä päätin sitä sitten syödä, aina on jotenkin jäänyt :D Ihanan raikasta näin lämpimänä päivänä :) Kuva on mikä on, koska hirveästi en kerennyt sen kanssa kikkailla. Huomenna alkaakin koulu... Nyt suuntaan vielä ottamaan aurinkoa ;)

200 g mustikoita
250 g mansikoita
1 3/4 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
1 ½ dl puolukkamehua (tai muuta mehua, mutta puolukka ei maistu tässä)
2 munanvalkuaista

Laita mustikat ja mansikat kattilaan, lisää pari ruokalusikallista vettä. Keittele noin 10 minuuttia, soseuta marjat sen jälkeen. Laita sokeri ja loppuvesi kattilaan ja kuumenna varovasti kunnes sokeri sulaa. Kiehauta ja anna kiehua sekoittamatta noin 10 minuuttia, kunnes saat liuosta. Varo ettei seos pala pohjaan! Anna liemen jäähtyä ja sekoita siihen sitten puolukkamehu ja marjasose. Laita seos pakasterasiaan ja pistä pakkaseen pariksi tunniksi, että sorbetti alkaa kovettua reunoista. Sekoita haarukalla, vatkaimella tms. että jääkiteet rikkoutuvat. Jatka pakastusta ja sekoita pari kertaa tunnin välein. Kun sorbetti on melkein jäätynyt, vaahdota valkuaiset ja lisää sorbettiin. Vatkaa seosta kunnes se vaalenee. Anna jäätyä kokonaan. Ota sorbetti huoneenlämpöön hetkeä ennen tarjoilua niin se pehmenee hieman. Tarjoile kermavaahdon ja sitruunamelissan kanssa.