Tällainen kääretorttu tuli tänään käärittyä. Oli ihan tarkotus vaan tuhota tuo hillo ja sitten samalla testailla tuota Sunnuntain vaniljatuorejuustohommelia. Ja eihän se pieni makea suupala "silloin tällöin" ole muutenkaan pahitteksi ;) Tuli tästä kyllä ihan hyvää. Ite en jotenkin oikeen ihastunu tuohon "tuorejuustoon", oli jotenki teollisen makunen. Mutta eipä se mitään, ei sitä silleensä erottanu tuolta kaiken muun joukosta. Torttu vähän repes mulla pinnasta (oon näes niin hauska että kaikki repee mulle) :P niin teinkin siihen sitten nuo pursottelut. Äiti taas ihastu tähän, että en tiiä monettako palaa se tuolla jo vettää ;D

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria

Täyte:
1 ½ dl karpalo-omenahilloa (muukin kelpaa)
½ prk Flora Vispiä
½ prk Sunnuntai tuorejuuston tyyppistä kasvisrasvavalmistetta
1-2 rkl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria

Päälle:
tomusokeria
kermavaahtoa
karpaloita

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet sihdin läpi taikinaan. Kaada leivinpaperille ja paista uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa paistunut pohja pyyhkeen tai sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta. Anna jäähtyä. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja vatkaa valmiiseen vaahtoon tuo tuorejuustojutska ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kääretorttupohjalle hillo ja sen päälle vaahto. Kääri rullalle. Sihtaa rullatun tortun päälle tomusokeria ja koristele kermapursotuksin ja karpaloin.


Hienoo, sain tän reseptin kirjotettua tänne! Näytti päivällä siltä, että meikä ei nimittäi osaa kirjottaa. Jos kirjotusvirheitä löytyy, nii en ihmettele sitä kyl yhtään... :D