Tänään kokeilin tehdä moussakaa. En ollut ennen edes syönyt tätä, jos nyt oikein muistan. Tästä tuli kyllä hyvää, eka olin vähän epäluulonen tuon munakoison suhteen jostain syystä. Meillä varsinki äippä tykkäs tästä! Ohje on Makujen maailma - arkeen -kirjasta, jota kylläkin taas tuli vähän muokattua.

3 rkl öljyä
1 munakoiso
½ sitruuna
200 g jauhelihaa
½ sipuli
2 tomaattia
1 ½ rkl ketsuppia
suolaa
mustapippuria

Juustokastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Viipaloi munakoiso ja sivele viipaleet sitruunamehulla. Laita viipaleet lävikköön, laita päälle lautanen tms. painoksi ja vie kylmään noin puoleksi tunniksi. Pilko sipuli, ruskista se ja jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää kuutioidut tomaatit ja ketsuppi. Mausta suolalla ja pippurilla. Keittele 15 minuuttia. Kuivaa valutetut munakoisot talouspaperissa. Ruskista munakoisosiivut parissa erässä paistinpannulla. Tee juustokastike; Sulata voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää joukkoon juustoraaste ja anna sulaa. Laita uunivuokaan kerroksittain munakoisoa ja jauhelihasörsseliä. Laita juustokastike päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.