2153806.jpg

Tein eilen pipareita tehdessäni osasta lumiukon mallisia. Tänään koristelin niitä sitten pikeerillä, joka oli ensimmäinen kerta, kun kuorrutan pikkuleipiä sillä. Ja harjoitukset varmaankin jatkuu...

Laitan ohjeen pikeeriin, jota käytin. Tämän pakastaminen onnistuu myös, koska tein tätä jo vähän aikaa sitten muuhun tarkoitukseen ja laitoin pakasteeseen, kun jäi yli. Pikeeristä tulee tällä ohjeella melko jämäkkää, ja ohensin sitä käyttöön hieman vedellä. Tällaisenaan se sopisi varmasti pikeeriruusujen ym. tekoon.

2 kananmunan valkuaista
500 g (8 1/3 dl) tomusokeria
½ sitruunan mehu

Siivilöi sokeri. Vatkaa valkuaiset kevyesti puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon 3/4 tomusokerista lusikallinen kerrallaan sekä sitruunamehu. Vatkaa seosta vielä noin 7 minuuttia sähkövatkaimella tai vaihtoehtoisesti 15 minuuttia käsin. Kun seos on sileää, kuohkeaa ja kiiltävää, lisää loput sokerista ja vatkaa vielä pari minuuttia.