2037489.jpg

Tämä on meidän koulussa mun lempiruoka ja nyt oli sitten aika kokeilla itse sen valmistusta! Ja tein tätä siis sunnuntaina. Maku ei ollut ihan sama kuin koulun, mutta hyvä kuitenkin. Jatkan "tuotekehittelyä" niin ehkä menen koulun ruuasta ohi joskus ;)

Tarvitset:
1 pkt (olisko 300 g) poronkäristyslihaa
1 iso sipuli
4 porkkanaa
perunoita (monta, en laskenut kuinka monta... ehkä 8 keskikokoista)
tilkka öljyä
2 tl suolaa
1½ dl kermaa
vettä

Ruskista lihat ja sipulit öljyssä, mausta suolalla. Pese ja kuori perunatja porkkanat ja leikkaa siivuiksi. Laita poro-sipulisekoitusta ja peruna- ja porkkanalinttejä kerroksittain uunivuokaan. Laita vettä vuokaan sen verran, että kun kallistat sitä, vesi näkyy. Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia. Lisää kerma ja suolaa tarvittaessa. Paista vielä puoli tuntia.