2040210.jpg

Löysin tällaisen ohjeen Suklaaherkut-kirjasta. Kuvassa näyttivät herkulliselta ja päätin kokeilla, mutta muuttelin ohjetta vähän, lähinnä sokerin määrää vähentämällä. Omasta mielestäni hyvän makuisia ja kerrankin kuorrutetta tulee tarpeeksi! Näitä tehdessä sain myös vähän käsijumppaa, nimittäin sähkövatkain oli jäänyt meidän toiselle asunnolle niin käsin vatkailin ;) Kuohkeita tuli siitä huolimatta (20 minuuttia mä niitä kyllä vatkasinkin). Leivoksia tulee 16 kappaletta.

Tarvitset:
200 g tuorejuustoa
½ tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 kananmunaa
150 g voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
4½ rkl kaakaojauhetta
50 g saksanpähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa
2½ dl tomusokeria

Sekoita tuorejuusto, ½ dl sokeria ja vaniljasokeri tasaiseksi. Laita toistaiseksi odottamaan. Rouhi pähkinät ja sekoita vehnäjauhot, 3 rkl kaakaojauhetta ja leivinjauhe keskenään. Sulata 100 grammaa voista. Vatkaa kananmunat ja loppu sokeri kuohkeaksi. Lisää taikinaan voisula ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta leivinpaperoituun 22x22 cm vuokaan (joudut ehkä eristämään isommasta vuoasta). Tasoita ja levitä varovaisesti tuorejuustoseos päälle. Kaada päälle lopputaikina. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna valmiin leivonnaisen jäähtyä vuoassa. Sulata loppu voi maidon kanssa kattilassa, lisää tomusokeri ja loppu kaakaojauhe. Levitä kakun pinnalle ja koristele halutessasi. Leikkaa paloiksi.