1980565.jpg

Kokeilin tänään ekan kerran mutakakkua. Ohjeen otin Sanna Töringen kirjasta Suklaata ja kahvihetkiä, tosi muokkasin ohjetta vähän, lähinnä vähentämällä sokerin määrää. Tämä kakku oli kyllä aika hyvää. Aika makeaa vielä, vaikka sokeria olikin jo vähennetty, mutta ei kuitenkaan liian makeaa. Paistoin isommassa vuoassa, kuin mitä ohjeessa sanottiin, niin vaikka vähensin paistoaikaa, niin kakku ei jäänyt niin "mutaiseksi" kuin mitä olisi ehkä pitänyt. No mutta ei se mitään, hyvää oli silti.

Tarvitset:
100 g voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3½ rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata
1½ dl vehnäjauhoja
2 munaa

Sekoita sokeri, vaniljasokeri, suola, kaakaojauhe ja vehnäjauhot kulhossa. Sulata suklaa voin kanssa kattilassa ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Riko munat ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 22 cm irtopohjavuokaan ja paista kakkua uunissa 19,5 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä kylmäksi.