1925641.jpg

Viikonloppuna oli mummolla aitankattotalkoot, niin tein sinne tätä. Ulkonäkö on vähän kärsinyt tässä, kun tarttui reunoista vähän vuokaan kiinni, mutta maku oli herkullinen.

Tarvitset:
Pohja:
170 g digestive-keksejä
50 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl mansikkasurvosta
1½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 pienen sitruunan mehu
6 liivatelehteä

Päälle:
3 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä.

Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää keksinmurut voin joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, sokeri, mansikkasurvos ja sitruunamehu. Kuumenna tilkka vettä ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita mukaan myös kermavaahto. Levitä keksipohjan päälle. Laita kakku kylmään. Valmista appelsiinihyytelö päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kuumenna 1 dl mehua. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan mehuun. Sekoita loput mehut joukkoon. Kaada kakun päälle ja hyydytä kylmässä. Koristele kakku tarjoiluhetkellä mielesi mukaan.