1905343.jpg

Teki mieli tehä näitä kun oli tuoreita puolukoitakin jääkaapissa. Pinaattilettujen taikinan aineet on ihan omasta päästä heitetty, samoin perunoitten. Ihan hyviä tuli kyllä, vaikka kuvasta voi muutakin päätellä... Sit tää vuodatus vielä sumenti ton kuvan tommoseks vammaseks. Perunat leikkasin aika pieneksi ja kun ne sitten vielä "vähän" kutistu uunissa, niin ei mitään ihan parhaimman näkösiä tullu, mutta eihän se onneksi makuun vaikuta.

Tarvitset:
Letut
1 muna
1/4 tl suolaa
½ tl sokeria
2½ dl maitoa
2 rkl ruissihtijauhoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
25 g voita + paistamiseen
2-3 kuutiota pinaattia (niitä pikku kuutioita mitä on pinaattipussissa)

Perunat:
perunoita
öljyä
paprikajauhetta
yrttisuolaa

Tee ensin lettutaikina. Sulata voi. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki ja vatkaa mukaan osa maidosta, sokeri, suola ja ruisjauho. Lisää kaikki vehnäjauhot ja vatkaa sileäksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja voi. Pistä pinaattikuutiot sulamaan taikinaan ja anna turvota jääkaapissa kunnes pinaatit ovat sulaneet. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää vähän maitoa. Pese ja kuori (uusia perunoita ei tarvitse kuoria) perunat. Lohko ne itseäsi miellyttävän kokoisiksi ja laita uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutiksi. Paista letut sillä aikaa lettupannulla. Tarjoile letut ja lohkoperunat puolukkasurvoksen tai tuoreiden puolukoitten kanssa. Itse laitoin kyllä molempia.