Tein taas tätä juustokakkua, tätäkin kouluun vanhempien kahvitukseen. Sain maistaa pikkupalan, ja oli hyvää, lisäksi yksi mies, joka oli syönyt tätä, tuli itse sanomaan minulle, että hyvää oli.

1914224.jpg

Tarvitset:
130 g digestive-keksejä
40 g voita

3 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa kahvia
120 g tummaa suklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Kuorrute:
10g voita
60g tummaa suklaata
1 rkl siirappia
1 rkl maitoa

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit esimerkiksi laittamalla ne muovipussin sisään ja rullailemalla kaulimella, kunnes ne ovat sopivan murustettuja. Sulata voi ja sekoita keksimurut mukaan. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Purista ylimääräinen vesi liivatteista pois ja liuota ne kiehuvaan kahvitilkkaan. Sulata suklaa ja sekoita se ja tuorejuusto sekaisin. Lisää sokerit, liivateliemi ja lopuksi kermavaahto. Levitä juustoseos keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mieluiten yön yli. Poista kakku vuoasta. Tee kuorrute, jos haluat. Laita kaikki ainekset vesihauteeseen, sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Koristele kakku kuorrutuksella mielesi mukaisesti.