1763050.jpg

Löytyipä vaan keittokirjasta näiden skonssien ohje ja päätin kokeilla, koska kuvan perusteella näyttivät herkullisislta. Lisäksi pidän sekä juustoista että sipuleista. Valmistus oli todella helppoa ja nopeaa ja aineitakin luulisi löytyvän ilman että tarvii erikseen lähteä niitä ostelemaan. Skonsseisa tuli tosi herkullisia, mutta ne jäivät ehkä hieman raaoiksi, eli kannattaa paistaa aika alhaalla, ettei juusto kärähdä. Skonsseja tulee noin 12.

Tarvitset:
225g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl sinappia
½tl cayennepippuria
½tl suolaa
100g yrteillä maustettua tuorejuustoa
2rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1dl rasvatonta maitoa + voiteluun
60g mozzarellajuustoraastetta tai muuta juustoraastetta

Sekoita kulhossa jayhot, suola, leivinjauhe ja pippuri. Lisää tuorejuusto, puolet juustoraasteesta, ruohosipuli ja sinappi. Tee taikinan keskelle kuoppa ja kaada maito siihen. Sekoita notkeaksi ja laita taikina sitten jauhotetulle pöydälle. Vaivaa hetki ja kauli sitten noin 2 cm paksuksi levyksi. Ota takinasta pyöreällä muotilla, jonka halkaisija on 5cm, ympyröitä. Laita ne pellille, voitele maidolla ja laita vielä juustoa päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.