Niin siinä sitten kävi että lomat alko. En kyllä vieläkään pysty käsittämään sitä, vastahan mä lukionkin alotin :D Tokari oli ihan hyvä, keskiarvo 8,06 ja oon kyllä tyytyväinen, vaikka se nyt viime vuodesta vähän huononikin. Loman kunniaksi sitten tällaista kakkua! Voisin näin vaatimattomasti sanoo, että tämä on ihan hirmusen hyvää, äitikin sano, että varmaan parasta juustokakkua, mitä oon tehnyt. Tuo pähkinä-suklaalevite on kyllä niin ihanaa suorana purkistakin <3 Pohjaks tein tällä kertaa ihan suklaakakkua keksien sijaa, pohja ei vaan näy kovin, kun se uunissa reunoilta aina hiukan kutistuu. Se on siis paksumpi, mitä kuva antaa olettaa. Hyvää lomaa kaikille kellä se on nyt ja hyvää ihanaa kesää nyt vaikka ei lomaa oliskaan!

20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
75 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata
½ dl maitoa

Kostutus:
½ dl maitokahvia

Täyte:
6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl (noin 250 g) pähkinä-suklaalevitettä
½ dl fariinisokeria
½ dl kahvia

Koristelu:
25 g maitosuklaata
1 rkl maitoa
hasselpähkinöitä
sokerihelmiä

Voitele ja korppujauhoja irtopohjavuoka. Vaahdota pohjan voi ja sokeri, lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sulata suklaa ja maito ja yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja kumoa. Pese vuoka ja pingota sen pohjalle leivinpaperi. Aseta jäähtynyt kakkupohja vuoan pohjalle ja kostuta kahvilla. Laita täytteet liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja yhdistä tuorejuuston, fariinisokerin ja pähkinä-suklaalevitteen kanssa. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata puristellut liivatteet siihen. Sekoita huolellisesti täytteeseen ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Sulata päälle tuleva suklaa ja maito keskenään esimerkiksi mikrossa ja laita pieneen pussiin, jonka nurkkaan teet reiän. Pursota kakun päälle ja koristele sokerihelmillä ja pähkinöillä.