2161329.jpg

Näitä tein eilen sinne "synttäreille". Tää on ihan perusresepti ja hyvä! Meillä on yleensä aina näitä, äiti tämän ohjeen on kait kehittänyt.

40 pasteijaa

10 lehtitaikinalevyä

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
muutama valkosipulin kynsi (maun mukaan)
2 kananmunaa keitettynä
1 dl puuroriisiä
1 lihaliemikuutio
aromisuolaa

Voiteluun:
1 kananmuna

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Ruskista jauheliha silputun sipulin ja valkosipulin kanssa paistinpannulla. Keitä puuroriisi lähes kypsäksi vedessä kattilassa lihaliemikuution kanssa. Keitä kananmunia 10 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja pilko pieneksi. Yhdistä jauhelihan kanssa, lisää myös valutettu puuroriisi. Mausta aromisuolalla mielesi mukaisesti. Kaulitse lehtitaikinalevyt niin, että voit leikata joka taikinalevystä neljä tasasivuista neliötä. Levitä joka neliön kahdelle vierekkäiselle sivulle kananmunaa ja laita täytettä päälle sopiva määrä. Taita pasteija kolmioksi niin, että voidellut reunat koskevat voitelemattomia, nipistele tiukasti kiinni. Voitele vielä päältäkin ja paista pasteijat 250 asteessa kauniin ruskeiksi.